Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kerriesoep met broccoli en pijnboompitten
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
100
gram
broccoli
▢
1
grote
ui
▢
1
eetlepel
olie
▢
1
eetlepel
kerriepoeder
(madras)
▢
1
klein teentje
knoflook
▢
1
eetlepel
bloem
▢
½
theelepel
gembersiroop
▢
4
dl volle
melk
▢
1
vleesbouillon
▢
25
gram
pijnboompitten
Instructies
Snijd de broccoli in roosjes en kook die in ruim water in ± 5 minuten beetgaar.
Pel en snipper de ui.
Verhit de olie en fruit de ui met het kerriepoeder glazig.
Pers het teentje knoflook erboven uit en roer er de bloem en de gembersiroop door.
Voeg al roerend de melk en het bouillontablet toe en laat de soep ± 5 minuten zachtjes koken.
Spoel de broccoliroosjes onder koud water af.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekepan goudbruin.
Pureer de soep en schep haar in 2 soepkommen.
Strooi de broccoliroosjes en de pijnboompitten erin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep