Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Leversoep uit de Levant
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
eetlepels
boter
▢
250
gram
lamslever
▢
16
sjalotten
in grote stukken
▢
4
geschilde
ontpitte en in stukken gesneden rijpe tomaten
▢
1 ½
liter
vleesbouillon
▢
2
teentjes
knoflook
uit de knijper
▢
½
theelepel gedroogde
marjolein
▢
1
theelepel
zout
▢
versgemalen
peper
Instructies
Verhit 2 eetlepels boter in een koekepan, leg de lever erin en laat die aan iedere kant 1 1/2 minuut bakken.
Haal de lever uit de pan en snijd hem in blokjes van 1 1/2 cm.
Verhit de rest van de boter in een soeppot en bak de sjalotten 1 1/2 minuut.
Doe de tomaten, knoflook, bouillon, marjolein, zout en peper erbij.
Breng het aan de kook en voeg de lever toe.
Draai het vuur laag en laat de soep nog 40 minuten koken.
Serveer heet.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Arabisch