Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Amandel cake met walnoten, hazelnoten en rozijnen voor de Kerst
Porties:
8
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
20
gram
gist
gedroogd
▢
45
gram
suiker
▢
1,5
deciliter
melk
▢
350
gram
bloem
▢
1
mespunt
zout
▢
120
gram
boter
▢
1
ei
▢
250
gram
amandelen
▢
50
gram
walnoot
▢
50
gram
hazelnoot
▢
3
eetlepel
slagroom
▢
280
gram
suiker
▢
100
gram
rozijnen
▢
60
gram
boter
▢
ei
Instructies
Meng de gist met 2 theelepels suiker, voeg 1,1/2 dl lauwe melk toe en een beetje bloem.
Zet de kom op een warme plaats tot de oppervlakte bedekt is met luchtbellen.
Zeef de bloem met het zout, snijd de boter erin fijn en voeg de rest van de suiker toe.
Roer het gistmengsel en het ei erdoor, Kneed het deeg licht; het moet stevig zijn en gemakkelijk uit te rollen.
Leg een doek over de kom met deeg en zet het 1 uur op een warme plaats om te rijzen.
De hoeveelheid deeg is dan verdubbeld, Kneed het deeg even en verdeel het in twee stukken.
Rol elk stuk uit tot een langwerpige niet te dikke lap.
Maak de vulling klaar: hak de noten en stamp ze vervolgens fijn in een vijzel.
Klop de boter met de suiker tot room en vermeng dit met de andere ingredienten voor de vulling.
Verdeel de helft van de vulling op de ene lap deeg, lag de tweede erop en leg hierop de rest van de vulling.
Rol het deeg op als bij een zwitserse rol, laat het 25 minuten narijzen.
Bestrijk het deeg met het eiwit en laat de cake in de oven van 205 graden gedurende 45 minuten staan tot hij stevig aanvoelt.
Serveren: Met poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
Land van herkomst
Hongarije
Feestdagen etc
Kerst