Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zomerse maaltijdgroentsoep met balletjes
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
bospeentjes
▢
4
snijbonen
▢
1
prei
▢
1
kleine
paprika
▢
1
maïs
▢
200
gram
gehakt
▢
1
eetlepel
Mexicaanse kruidenmix
▢
25
gram
boter
▢
¾
liter
vleesbouillon
▢
3
eetlepels
gort
Instructies
Schrap de worteltjes en snijd ze schuin in dunne plakjes.
Snijd de snijbonen schuin in stukjes van ± 2 cm.
Snijd de prei in ringen van ± 1 cm en de paprika in reepjes.
Snijd met een groot mes de maïskorrels van de kolf.
Meng de Mexicaanse kruiden door het gehakt en rol er balletjes van.
Smelt de boter in een pan en smoor de groenten ± 5 minuten.
Voeg de bouillon, de gehaktballetjes en de vluggort toe en kook de soep in ± 10 minuten zachtjes gaar.
Breng op smaak met Mexicaanse kruiden.
Lekker met
rozemarijnbrood
.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep