Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Anatolische soep
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
eetlepel(s)
boter
▢
1
gesnipperde
ui
▢
1
liter
kippenbouillon
▢
1
kop
gort
1 nacht geweekt
▢
1
theelepel
zout
▢
peper
versgemalen
▢
1
kop
yoghurt
▢
2
eetlepel(s)
peterselie
gehakte
▢
1
eetlepel(s)
munt
gehakte verse of 1 theelepel gedroogde munt
Instructies
Smelt de boter in een pan en fruit de ui in 5 minuten goudgeel.
Voeg er de bouillon aan toe en breng het geheel aan de kook.
Doe de gort, zout en peper erbij en laat het geheel nog 45 minuten koken of tot de gort gaar is.
Giet een paar eetlepels hete bouillon bij de yoghurt, klop dit goed door elkaar en doe het mengsel weer in de soep.
Verhit de soep weer, maar laat hem niet meer koken.
Strooi er peterselie en munt over en dien op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Turkije