Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chocolade ijs taart voor de Kerst
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
liter
ijs
▢
½
literpak
ijs
▢
3
eetlepel
biggareaux
▢
2
eetlepel
grand marnier
▢
1,5
deciliter
slagroom
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
1
ei
▢
1,5
eetlepel
poedersuiker
▢
8
chocola
Instructies
Zet een ronde schaal (1,5 1 inhoud) in de diepvries.
Laat het vanilleijs 10 min. op 20 graden C iets zachter worden.
Besmeer de zijkanten van de schaal met een laag vanilleijs en zet dit 15 min. terug in de diepvries.
Laat intussen het chocoladeijs een beetje zachter worden.
Rooster de noten in een droge koekenpan en zet ze apart.
Smeer een laag chocoladeijs over de laag vanilleijs en zet het 15 min. terug in de diepvries.
Meng de bigarreaux met de likeur en klop de slagroom met de vanillesuiker stijf.
Klop in een andere vetvrije kom, met schone garde het eiwit stijf en schep de poedersuiker erdoor.
Spatel het eiwitmengsel en daarna de vruchten en de noten door de room.
Vul de met ijs beklede vorm ermee en strijk de bovenkant glad.
Dek af met huishoudfolie en zet het minimaal 5 uur of een nacht in de diepvries.
Haal de cassata 10 minuten voor het serveren uit de diepvries.
Maak de rand los met een mes en stort hem op een schaal.
Garneer met kerstchocolade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
IJs
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst