Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kalfsoesters in sinaasappel port saus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
peper
▢
zout
▢
1
eetlepel(s)
bloem
▢
50
gram
boter
▢
1
glas
rode port
▢
1
dl
bouillon
▢
2
eetlepel(s)
sinaasappelmarmelade
▢
1
theelepel
aardappelzetmeel
▢
1
sinaasappel
Instructies
Wrijf de kalfsoesters in met peper en zout en bestuif ze met wat bloem.
Verhit de boter en bak de oesters aan iedere kant in ca. 3 min goudgeel.
Neem ze uit de pan en houd ze warm.
Roer de aanbaksels los, schenk de bouillon, sinaasappelmarmelade en de port erbij.
Laat dit boven hoog vuur even inkoken.
Breng de saus op smaak met peper en zout en bind hem eventueel met wat gladgeroerd aardappelmeel.
Schil een sinaasappel zo dik dat al het wit verdwenen is.
Snijdt de sinaasappel in dunne plakken en warm deze even mee in de saus.
Schep wat saus op voorverwarmde borden, leg het vlees erop en garneer met plakken sinaasappel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vlees
Feestdagen etc
Kerst