Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kalkoen ragout voor de Kerst
Porties:
8
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
800
gram
kalkoen
▢
400
gram
champignons
▢
2
ui
▢
2
teentjes
knoflook
▢
olie
en/of boter om te bakken
▢
200
gram mager
gerookte spek
in reepjes
▢
1
theelepel gedroogde
dragon
▢
1
theelepel gedroogde
tijm
▢
¼
liter
kippenbouillon
of gevogeltefondvan tabletten of uit een pot
▢
¼
liter
droge witte wijn
▢
250
gram
crême fraiche
▢
allesbinder
of aangeroerde maïzena
▢
zout
▢
peper
▢
scheutje
citroensap
▢
1
eetlepel fijngehakte
dille
(vers of diepvries)
▢
1
eetlepel fijngehakte
bieslook
▢
1
eetlepel fijngehakte
peterselie
Instructies
Snijd de kalkoenfilet in blokjes van circa 2x2 cm.
Snijd de champignons in plakjes.
Snipper de ui en de knoflook.
Verhit de olie (en de boter) en bak de kalkoenblokjes in twee of drie porties rondom aan
Schep ze uit de pan.
Laat het spek kort uitbakken.
Voeg de champignons toe en laat circa 5 minuten bakken.
Voeg de ui toe en laat glazig fruiten.
Laat de knoflook, de dragon en de tijm kort meefruiten.
Blus af met de bouillon of de fond en met de wijn en doe het vlees terug in de pan.
Laat met het deksel op de pan circa 15 minuten stoven (niet koken!).
Breng de ragout tegen de kook en roer er de crème fraîche door.
Bind de saus met allesbinder of maïzena.
Breng op smaak met zout en peper en een scheutje citroensap.
Bestrooi voor het serveren met de groene kruiden.
Geef er rijst en groenten naar keuze bij, bijvoorbeeld broccoli.
Suggestie: Vervang de kalkoen door kipfilet of kalfsfricandeau.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
Land van herkomst
Frankrijk
Feestdagen etc
Kerst