Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kaneelsterren
Boven – onderwarmte: 150°C (voorverwarmd)
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
ei
▢
250
gram
poedersuiker
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
3
druppel(s)
Dr. Oetker Amandelaroma
▢
1
afgestreken theelepel
kaneel
▢
300
gram
amandelen
▢
amandelen
Instructies
Klop de eiwitten stijf.
Zeef de poedersuiker en klop dit door de eiwitten.
Houd twee hoogopgehoopte eetlepels hiervan aan de kant voor het bestrijken van de sterren.
Meng door de rest van de eiwitten de Vanillesuiker, het amandelaroma, de kaneel en de helft van de amandelen of hazelnoten.
Van de rest van de amandelen of hazelnoten mengt u zo veel door het deeg, dat het bijna niet meer plakt.
Strooi de overgebleven gemalen amandelen of hazelnoten op het werkvlak en rol hierop het deeg uit (ongeveer ½ cm dik).
Steek hieruit verschillende sterren en leg deze op een met bakpapier belegde bakplaat.
Bestrijk deze sterren met het achtergehouden eiwit (indien dit ondertussen te stijf is, mengt u er enkele druppels water door).
Bestrooi de sterren indien gewenst met ontvliesde, gehakte amandelen en schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven.
Neem de sterren na 20 à 30 minuten uit de oven.
De sterren moeten nog zacht aanvoelen.
Bewaar de afgekoelde sterren in een afgesloten doos.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
Feestdagen etc
Kerst