Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kerstbrood 2
Porties:
1
brood
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
pak
witte broodmix
▢
400
gram
krenten of rozijnen
▢
100
gram
fijngehakte oranjesnippers
▢
½
eetlepel(s)
citroen
▢
½
theelepel
kruidnagel
▢
½
theelepel
kardemompoeder
▢
100
gram
amandelen
▢
175
gram
amandelspijs
Instructies
Maak deeg van de broodmix volgens de gebruiksaanwijzing.
Meng de krenten/rozijnen, oranjesnippers, citroenrasp, kruidnagelpoeder, kardemonpoeder en amandelen door het deeg.
Laat het afgedekt 15 à 30 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
Vorm een dikke plak van het deeg.
Maak een rolletje van 150 à 200 g amandelspijs.
Leg de spijs op het deeg en klap het dubbel.
Vorm een mooi brood.
Leg het brood met de naad naar beneden op een met boter ingevette bakplaat.
Bak het brood in een voorverwarmde oven (200ºC) in 45 à 50 minuten goudbruin en gaar.
Bestrijk het brood met wat gesmolten boter en laat afkoelen op een rooster.
Bestrooi het brood voor serveren royaal met poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood
Feestdagen etc
Kerst