Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappel kervelsoep
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
gram
aardappels
▢
3
groentebouillontabletten
▢
3
eetlepels
kervel
▢
2
eetlepels
zure room
▢
Versgemalen peper
Instructies
Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en kook ze in 4 dl water met de groentebouillontabletten gedurende ± 20 minuten gaar.
Pureer de aardappelen en het kookvocht met een (staaf)mixer en roer er de kervel en zure room doorheen.
Breng de soep op smaak met versgemalen peper.
Bereidingswijze voor de magnetron:
Doe de aardappelen met 1/2 dl water in een schaal en kook ze afgedekt in ± 4 minuten op vol vermogen gaar.
Voeg het groentebouillontablet, 4 dl kokend water, de kervel en de zure room toe en pureer de soep.
Geniet van deze heerlijke aardappel-kervelsoep die snel en eenvoudig te bereiden is!
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer het warm en eventueel met een snufje extra versgemalen peper naar smaak.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Soep