Zeef de bouillon boven een maatbeker (bewaar het kippevlees en vul met water tot 1 liter aan.
Snijd het kippevlees in stukjes.
Breng de bouillon met het bouillontablet aan de kook, voeg de rijst toe en kook die in ± 15 minuten gaar.
Was intussen de paprika, maak hem schoon en snijd hem in heel kleine stukjes.
Snijd van een halve citroen 4 dunne schijfjes en pers de rest van de citroenen uit.
Klop de eieren met een mixer schuimig, voeg scheutje voor scheutje het citroensap toe, voeg dan al kloppend scheutje voor scheutje ± 2 dl hete bouillon toe en klop van het vuur af het eimengsel door de rest van de bouillon.
Roer het kippevlees, de paprikastukjes en het citroensap door de soep en maak haar op smaak af met zout en peper.
Verwarm de soep zo nodig nog even zachtjes laat haar niet meer koken.
Verdeel de soep over 4 kommen, leg in elke kom een schijfje citroen en knip er de peterselie boven fijn.