Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pittige venkel vissoep
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
sjalotje
▢
1
kleine
venkel
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
½
theelepel
sambal oelek
▢
½
eetlepel
tomatenpuree
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
visbouillontablet
▢
200
gram
kabeljauw
filet
▢
1
eetlepel
Pernod
of Ricard
▢
zout
▢
peper
Instructies
Maak het sjalotje en de venkel schoon en snijd ze fijn.
Verhit de olie in een pan en fruit de sjalot en de venkel met de sambal en de tomatenpuree even aan.
Pers het teentje knoflook erboven uit en voeg 4 dl water en het bouillontablet toe.
Kook de groenten in ± 5 minuten zachtjes gaar.
Pureer de soep met een staafmixer.
Snijd de kabeljauw in stukjes, schep die door de soep en warm de soep nog ± 5 minuten zachtjes door tot de vis gaar is.
Breng de soep op smaak met Pernod, zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Vis