Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Portugese gazpacho
(koude pittige tomatensoep)
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg ontvelde
tomaten
zaadjes verwijderd
▢
¼
geschilde
komkommer
▢
2
geperste teentjes
knoflook
▢
1
eetlepel
zout
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
2
eetlepels
wijnazijn
▢
1
eetlepel
citroensap
▢
2
theelepels fijngesneden
marjolein
▢
1
paprika
in piepkleine blokjes
▢
4
dikke sneden oud
volkorenbrood
in stukkenn
▢
100
gram
rauwe ham
(dikke plak) in blokjes
▢
peterselie
▢
tabasco
Instructies
Hak de tomaten héél fijn.
Verwijder de zaadjes uit de komkommer en snijd hem in piepkleine blokjes.
Vermeng de knoflook met zout, de olie, azijn, citroensap, marjolein, tomaat,
komkommer, paprika, het citroensap en 1 1/2 liter ijskoud water.
Zet de soep ± 3 uur in de koelkast.
Leg in elke soepkom een stukjes brood en wat rauwe ham, schep de soep erop en garneer met peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer eventueel met tabasco.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Portugal