Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Italiaanse tomatensoep van Astrid Veltman
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
tomaten
▢
1
tomatenbouillon
tablet
▢
1
bosje
basilicum
▢
1
bolletje
mozzarella
▢
1
ciabatta
▢
125
ml
crême fraiche
Ook nodig:
▢
staafmixer
▢
broodrooster
Instructies
Was de tomaten.
Snijd 1 tomaat in 8 partjes en houd die apart.
Snijd de rest van de tomaten in vieren.
Kook de tomaten met het bouillontablet en 1/2 liter water ± 5 minuten.
Pureer en zeef de soep.
Was de basilicum, hak de helft fijn en snijd de rest in reepjes.
Snijd de Mozzarella in reepjes.
Snijd de ciabatta in plakjes en rooster die.
Beleg 4 plakjes ciabatta om en om met reepjes Mozzarella, partjes tomaat en reepjes
basilicum.
Roer de crème fraîche en de gehakte basilicum door de soep en warm de soep goed
door.
Schep de soep in kommen en leg in iedere kom een plakje ciabatta.
Serveer de rest van het brood erbij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Italië