Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kerstkoekjes met pijnboompitten en chocolade
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
150
gram
zelfrijzend bakmeel
▢
75
gram
suiker
▢
zout
▢
100
gram
boter
in blokjes
▢
ca. 50
gram
pijnboompitten
▢
ca. 50
gram
chocola
in kleine stukjes gehakt
Instructies
Meng het bakmeel met de suiker en het zout.
Voeg de boter toe en snijd deze met 2 messen door het bloemmengsel tot de boter heel fijn verdeeld is.
Kneed het mengsel daarna snel met een koele hand tot een samenhangend deeg.
Laat het deeg afgedekt circa 1 uur in de koelkast opstijven.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Rol het deeg uit tot een lap van circa ½ cm dik.
Steek hieruit circa 20 koekjes.
Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verdeel de pijnboompitten en stukjes chocolade iets in (op) het deeg.
Bak de koekjes in 15-20 minuten lichtbruin en krokant in het midden van de oven.
Laat ze op een rooster afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip: Grof gehakte amandelen of hazelnoten smaken ook heerlijk op de koekjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
Feestdagen etc
Kerst