50 gram boter in braadpan verhitten en rollade rondom bruinbakken.
In ca. 40 minuten zachtjes gaar laten worden.
Rollade uit pan en ca. 1 uur laten afkoelen, touwtjes verwijderen.
Inmiddels bladerdeeg laten ontdooien Ui en geschilde aardappel snipperen.
Paprika/champignons schoonmaken en in kleine stukjes snijden 20 gram boter in koekepan verhitten en groentes ca. 5 minuten zachtjes laten bakken tot vocht verdampt is.
Op smaak brengen met zout/peper/knoflook/peterselie en afkoelen.
Bladerdeeg uitrollen tot een dunne lap (ca. 10 cm langer en 3 x zo breed als de rollade).
Groentemengsel over deeglap verdelen, 3 cm. van de randen vrijlaten. Rollade op groentemengsel leggen en deeg om rollade vouwen en als pakketje sluiten.
Randen met water nat maken en vastplakken.
Eventueel overtollig bladerdeeg wegsnijden.
Bakplaat invetten en deegpakket met sluitkant naar beneden erop leggen.
Deeg bestrijken met losgeklopt ei en in een voorverwarmde oven (200 gr.).
In ca. 25 minuten bruinbakken.
Uit de oven de rollade ca. 5 minuten laten rusten alvorens te snijden.
Ingredienten in verhouding aanpassen naarmate de rollade zwaarder weegt.