Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Oliebollen met krenten of rozijnen
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
pak
mix voor oliebollen
▢
Olie
om in te bakken / Gebruik geen frituurvet
▢
250
gram
krenten
of rozijnen
▢
5
deciliter
water
Instructies
Wel (=in heet water een minuut of tien) de krenten of rozijnen en dep ze droog.
Doe de mix in een beslagkom en voeg het water toe.
Roer het geheel met een klopper of een mixer tot een glad beslag.
Roer de krenten en of rozijnen door het beslag.
Laat het beslag in de kom, afgedekt met plastic, rijzen bij kamertemperatuur.
Roer het beslag tijdens het rijzen en bakken niet meer door.
Laat in een diepe pan olie heet worden, totdat er iets damp afkomt (circa 190 ºC).
Vorm met twee lepels of een oliebollentang/ijslepels bolletjes beslag.
Laat de bolletjes in de hete olie glijden en dompel ze even onder.
Bak de oliebollen in 3-4 minuten rondom goudbruin.
Neem de oliebollen met een schuimspaan uit de olie.
Doe de bollen in een vergiet en laat ze uitlekken.
Poedersuiker erover en smullen maar!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak
Land van herkomst
Nederland
Feestdagen etc
Kerst
/
Oud & Nieuw