Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Appel Rasam
Een pittige, peperige appelmoes, als bijgerecht ter verkoeling.
Porties:
3
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
appels
goudreinetten
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie
▢
2
rode peper
▢
25
blaadjes
munt
▢
5
takjes
koriander
verse
▢
½
citroen
het sap hiervan
▢
peper
▢
zout
Instructies
Maak de appels schoon en snij ze in stukjes.
Hak de blaadjes fijn.
Verwarm de olie en fruit daarin de pili's 1 minuut op een matig vuurtje.
Voeg citroensap, mint en koriander toe en fruit dit al roerend 2 minuten.
Voeg wat water toe (½ kop), roer er peper en zout doorheen en leg de appels erbij.
Kook de appels gedurende 40 minuten tot moes.
Verwijder eventueel de schilletjes van de appels uit de pan, en zet het zo weg.
Je kunt de rasam zowel warm als koud bij het eten zetten
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Fruit
Land van herkomst
India