Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Italiaanse tomatensoep met rode en gele tomaten
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
100
gram
tagliatelle
▢
zout
▢
1
pot runderfond
400 ml
▢
1
dl
droge witte wijn
▢
1
tablet
tomatenbouillon
Aroma Mediterraneo
▢
3
kleine
tomaat
▢
5
takjes
basilicum
▢
peper
▢
enkele
basilicum
▢
4
soepstengels
▢
4
plakjes
rauwe ham
▢
3
kleine
tomaat
Instructies
Kook de tagliatelle in ruim water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Breng intussen de fond met de wijn, het bouillontablet en 2 dl water aan de kook.
Was de tomaten en snijd ze overdwars in dunne plakjes.
Maak de takjes basilicum schoon en snijd de blaadjes in reepjes.
Voeg de tagliatelle aan de bouillon toe en warm goed door.
Schep er de tomaat en de basilicum door en breng de soep op smaak met wat peper en zout en warm nog 1 minuut goed door.
Verdeel de soep over de borden en garneer met wat basilicumblaadjes of gedroogde basilicum.
Serveer met de soepstengels, omwikkeld met de plakjes rauwe ham.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Italië