Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mexicaanse tomatensoep van Astrid Veltman
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
dl
tomatensap
▢
1
eetlepel
enchilada sausmix
of taco seasoningmix
▢
2
theelepel
bouillonpoeder
▢
1
bosuitje
▢
1
blikje
maïs
nettogewicht 150 gr
▢
8
tortillachips
▢
2
eetlepels geraspte
belegen kaas
Instructies
Breng het tomatensap met de sausmix, het bouillonpoeder en 1 dl water al roerend aan de kook en laat de soep ± 5 minuten zachtjes koken.
Maak het bosuitje schoon en snijd het in dunne ringen.
Giet de maïs af.
Roer de bosui en de maïs door de soep en warm de soep nog ± 2 minuten door.
Schep de soep in 2 kommen, verkruimel de tortillachips erboven en strooi er de kaas in.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Mexico