Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Riviervissen in 't groen
maaltijdsoep
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
forellen
▢
2
kleine
rivierpalingen
▢
2
sjalotten
▢
1
dl
droge witte wijn
▢
4
gekookte
rivierkreeftjes
▢
50
gram
spinazie
▢
10
gram
zuring
▢
10
gram
kervel
▢
50
gram
peterselie
▢
1
koffielepel
aardappelzetmeel
▢
boter
▢
1
bosje
waterkers
▢
4
schijfjes
citroe
▢
peper
▢
zout
Instructies
uw vishandelaar, de forellen te fileren en de paling schoon te maken en neem het forelafval mee naar huis.
Snijd de forelfilets schuin in ruiten.
Was de paling zorgvuldig en snijd ze in stukjes van ± 5 cm lang.
Pel de sjalotten en snipper ze fijn.
Breng 1 liter water met de wijn, de sjalotsnippers, peper en zout aan de kook, voeg er het visafval aan toe en laat ± 15 minuten koken.
Giet de bouillon vervolgens door een zeef.
Maak de spinazie, de zuring, de kervel en de peterselie schoon, was ze en snijd alles klein.
Voeg er de gezeefde visbouillon aan toe en mix alles fijn.
Giet de groene soep door een zeef en breng haar opnieuw aan de kook.
Los het aardappelmeel in wat water op en bind de soep hiermee.
Breng op smaak met peper en zout.
Kruid de forelruitjes en de palingstukjes met peper en zout.
Smelt in een anti-aanbakpan een klontje boter en bak de stukjes riviervis hierin ± 5 minuten.
Verwarm intussen de rivierkreeftjes in een bodempje bouillon.
Was de waterkers en laat die uitlekken.
Verdeel de groene soep over 4 soepborden en schik de gebakken vis in het midden.
Versier met enkele waterkersblaadjes en een citroenschijfje.
Leg er tenslotte een rivierkreeftje bovenop.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Vis