Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Uiensoep met tijm van Astrid Veltman
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
350
gram
uiensoepgroente
▢
1
eetlepel
azijn
▢
1
kruidenbouillon
tablet
▢
wat verse
tijm
▢
zout
▢
versgemalen
peper
▢
80
gr harde Hollandse
geitenkaas
aan een stukje
Instructies
Verhit de olie in een pan en bak daarin de uiensoepgroente ± 3 minuten al omscheppend.
Voeg 3/4 liter water en de azijn toe en breng het geheel aan de kook.
Verkruimel het bouillontablet boven de soep en laat het oplossen.
Ris de tijmblaadjes boven de pan van de takjes.
Laat de soep ± 7 minuten afgedekt op laag vuur koken.
Snijd de kaas intussen in kleine blokjes.
Breng de soep met zout en peper op smaak.
Schep de soep in 4 soepkommen en verdeel er de blokjes kaas over.
Serveer de soep met geroosterd brood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep