Uiensoep met tijm van Allerhande

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 zakje uiensoepgroente 350 g,
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 tablet kruidenbouillon
  • 7,5 gr tijm verse
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 80 g harde Hollandse geitenkaas stukje

Instructies

  • In pan olie verhitten. Uiensoepgroenten ca. 3 minuten al omscheppend bakken.
  • 3/4 Liter water en azijn toevoegen en geheel aan de kook brengen.
  • Bouillontablet boven soep verkruimelen en oplossen.
  • Boven pan tijmblaadjes van takjes rissen.
  • Soep -ca. 7 minuten afgedekt op laag vuur koken.
  • Intussen kaas in kleine blokjes snijden.
  • Soep op smaak brengen met zout en peper.
  • Soep in vier soepkommen scheppen.
  • Blokjes kaas erover verdelen.
  • Serveren met geroosterd brood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch