Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kottsoppa
Zweedse vleessoep
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
900
gram
soepvlees
▢
3
liter
water
▢
2
grote
wortelen
in blokjes gesneden
▢
1
witte knol
in blokjes gesneden
▢
3
stengels
bleekselderij
in blokjes gesneden
▢
1
grote
ui
bestoken met 2 kruidnagels
▢
2
gesneden
sjalotten
of preitjes
▢
2
theelepels
zout
▢
1
theelepel
peper
Instructies
Doe het vlees in een grote pan en voeg het water toe.
Breng het aan de kook en schuim het af.
Voeg zout toe, matig het vuur en laat het ±2 uur trekken.
Haal het vlees uit de pan, snijd het in stukjes en doe deze terug in de soep.
Voeg de wortel, knol, bleekselderij, ui en sjalotten of prei toe en breng op smaak met peper.
Breng de soep opnieuw aan de kook, zet het vuur laag en laat 1 uur sudderen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Zweden