Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bahmisoep
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
gram
mie
▢
250
gram
varkensvlees
▢
1
liter
water
▢
1
ui
▢
5
teentjes
knoflook
▢
1
theelepel
djahé
▢
olie
▢
1
prei
▢
150
gram
taugé
▢
1
blik
bamboespruiten
▢
½
bos
bladselderij
▢
1
ei
▢
2
eetlepels
ketjap manis
▢
peper
▢
zout
▢
ve-tsin
Instructies
Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing gaar en laat hem uitlekken.
Snijd het vlees in blokjes, zet het met het water op, laat het aan de kook komen, draai het vuur laag en laat het vlees in ± 1 uur gaar sudderen.
Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
Was de taugé.
Laat de bamboespruiten uitlekken en snijd ze klein.
Snijd de selderij klein.
Roer het ei met wat water los.
Verhit wat olie en fruit hierin de ui, knoflook en djahé ± 3 minuten.
Voeg de groenten toe en laat ze even meefruiten.
Roer het ei door het groentenmengsel.
Voeg het vlees, de bouillon en de gare mie toe, laat het gerecht even doorkoken en maak het op smaak af met de ketjap, wat zout, peper en ve-tsin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep