Een mengsel van boter en olie verhitten in een braadpan en hierin de runderrollade aan alle kanten dicht schroeien.
Hittebron verlagen en de fijngesneden ui, tomatenpuree, bouillon, 2/3 van het bier, fijngesneden dadels en geraspte sinaasappelschil erbij doen en in ruim anderhalf uur zacht stoven.
De runderrollade af en toe omdraaien.
Na de stooftijd de runderrollade uit de braadpan halen en in aluminiumfolie in een matig verwarmde oven warm houden.
Het stoofvocht in de blender pureren en samen met de rest van het bier terugdoen in de braadpan.
Enkele minuten goed verwarmen, op smaak brengen met peper uit de molen en zout en eventueel binden met aardappelmeel of allesbinder.
De rollade in plakken snijden, verdelen over voorverwarmde borden en de saus erbij doen.
Garneren met fijngehakte bieslook.
Serveer hierbij aardappelpuree, in boter gestoofde en gepureerde selderijknol en stoofpeertjes.
Drink een glas Kerstbier van de Scheldebrouwerij (op keldertemperatuur).