Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Eendesoep
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
schoongemaakte en gehakte
lenteui
▢
1
eetlepel plantaardige
olie
▢
2 ½
cm geschilde en zeer fijn gehakte
gember
▢
100
gr gekookt
eendevlees
▢
100
gram
wintermeloen
alleen in blik te in flinterdunne reepjeskoop in speciaalzaken
▢
1 ½
liter
kippenbouillon
of eendebouillon
▢
zout
▢
1
mespunt
ve-tsin
▢
1-2
eetlepels
Shau Hsing wijn
of droge sherry
▢
2
theelepels
maïzena
opgelost in een beetje bouillon
▢
peper
Instructies
Bak eerst de lente-uitjes in de hete olie even glazig en voeg dan de gehakte gember en het eendevlees toe.
Laat de wintermeloen uitlekken en snijd er kleine stukjes of plakjes van.
Doe die samen met de overige ingrediënten in de bouillon en breng de soep aan de kook.
Schenk de wijn of de sherry erbij, bind met de aangemaakte maïzena en breng de soep op smaak met wat zout en peper.
Schep de soep in verwarmde kommen en serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Soep