Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zuurkoolmaaltijdsoep
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
zuurkool
▢
1
liter
bouillon
▢
250
gram
gehakt
▢
250
gram
katenspek
▢
50
gram
boter
▢
1
theelepel
mosterd
▢
500
gram
aardappels
▢
100
gram
wortelen
▢
1
ui
▢
1
stukje
prei
van ± 10 cm
▢
peper
▢
zout
Instructies
Spoel de zuurkool onder koud water af en laat ze uitlekken.
Maak van het gehakt ± 12 balletjes.
Snijd de ui en de prei klein.
Doe de boter in een diepe pan en fruit hierin de ui en de prei.
De gehaktballetjes mogen er meteen bij.
Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken.
Doe hetzelfde met de wortel.
Snijd het katenspek in kleine dobbelsteentjes.
Breng alle ingrediënten over in de pan van de gehaktballetjes en giet de bouillon erbij.
Breng de soep aan de kook, sluit de pan en laat de soep op laag vuur in ± 45 minuten gaar worden.
Proef nog even na, er zal waarschijnlijk peper en misschien wat zout bij moeten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep