Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kool rijstsoep
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
eetlepels
olijfolie
of zonnebloemolie
▢
1
schoongemaakte en kleingesneden
ui
▢
2
uitgeperste teentjes
knoflook
▢
2
eetlepels
tomatenpuree
▢
2
eetlepels fijngehakte
peterselie
▢
350
gr schoongemaakte en in smalle reepjes gesneden
savooiekool
▢
1 ½
liter
bouillon
▢
100
gram
rijst
▢
zout
▢
peper
Instructies
Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de kleingesneden ui en de uitgeperste knoflook ± 3 minuten.
Voeg de reepjes kool toe en fruit die even mee.
Voeg de bouillon en de tomatenpuree toe en breng het geheel aan de kook.
Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de soep ± 15 minuten zachtjes koken.
Roer de rijst erdoor en laat die in ± 20 minuten zachtjes gaar koken.
Roer de fijngehakte peterselie door de soep en maak het geheel op smaak met wat zout en peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst
/
Soep