Kool rijstsoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
  • 1 schoongemaakte en kleingesneden ui
  • 2 uitgeperste teentjes knoflook
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 350 gr schoongemaakte en in smalle reepjes gesneden savooiekool
  • 1 ½ liter bouillon
  • 100 gram rijst
  • zout
  • peper

Instructies

  • Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de kleingesneden ui en de uitgeperste knoflook ± 3 minuten.
  • Voeg de reepjes kool toe en fruit die even mee.
  • Voeg de bouillon en de tomatenpuree toe en breng het geheel aan de kook.
  • Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de soep ± 15 minuten zachtjes koken.
  • Roer de rijst erdoor en laat die in ± 20 minuten zachtjes gaar koken.
  • Roer de fijngehakte peterselie door de soep en maak het geheel op smaak met wat zout en peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Soep