Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Griekse paassoep
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
eetlepel(s)
boter
▢
500
gr mager
lamsvlees
in blokjes van ± 1 1/2 cm
▢
1
bosje fijngehakte
worteltjes
▢
1
bosje fijngehakt
dillegroen
of 1 eetlepel gedroogde dille
▢
2
eetlepels fijngesneden
peterselie
▢
1
eetlepel fijngesneden verse
munt
of 1/2 theelepel gedroogde munt
▢
1 ½
liter
water
▢
½
theelepel
zout
▢
peper
▢
6
eetlepel(s)
rijst
▢
3
ei
▢
2
citroen
het sap er van
Instructies
Verhit de boter in een grote soeppot.
Doe het lamsvlees, de peterselie, dille, munt en de worteltjes in de pan en sauteer 3 minuten.
Voeg het water, zout en peper toe, breng het aan de kook en draai het vuur lager.
Doe een deksel op de pan en laat de soep 1 uur zachtjes koken.
Voeg dan de rijst toe en laat nog 15 minuten koken.
Klop de eieren en voeg het citroensap langzaam toe onder voortdurend kloppen.
Roer een paar eetlepels soep door het eimengsel en giet het geheel weer in de soep.
Laat het nu niet koken, anders schiften de eieren.
Haal de soep van het vuur en serveer direkt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Griekenland
Feestdagen etc
Pasen