Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tomaten vissoep met kokos
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
gefileerde gerookte
makreel
▢
1
pak gezeefde
tomaten
(passato di pomodoro)
▢
1
blik
bruine bonen
▢
¼
blok
santen
of een paar eetlepels geraspte kokos
▢
2
grote
ui
▢
2
bananen
▢
500
gram
paprika
▢
1
bouillonblokje
▢
zout
▢
cayennepeper
Instructies
Breng de gezeefde tomaten met 1/2 liter water en het bouillonblokje aan de kook.
Snijd de vis, de ui en de paprika klein en doe ze in de kokende soep.
Voeg de santen of de kokos en de bruine bonen toe en laat de soep 15-20 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.
(Als u een meer gebonden soep wilt, kunt u de helft van de bonen eerst pureren).
Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de fijngesneden banaan toe.
Breng op smaak met zout en (cayenne)peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Als extra smaakmakers kunt u nog denken aan knoflook, kardemom of een citroenschilletje (dat laatste moet u een paar minuten laten meekoken).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Vis