Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Consommé van grijze garnalen
Porties:
10
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de gevogeltefond:
▢
2
wortelen
▢
1
ui
▢
1
prei
▢
1
tak
bladselderij
▢
6
liter
water
▢
1
takje
tijm
▢
1
blaadjes
laurier
▢
zout
▢
10
geplette
peper
▢
3
kip
of 1 soepkip
Voor het klaren:
▢
2
wortelen
▢
1
prei
▢
½
stengel
bleekselderij
▢
3
eetlepel(s)
tomatenpuree
▢
zout
▢
5
geplette
peper
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
takje
tijm
▢
1
blaadjes
laurier
▢
12-14
zuivere eiwitten
▢
1
kg ongepelde verse
garnalen
gemalen of zeer klein gehakt
Voor het garnituur:
▢
1
wortel
▢
¼
komkommer
▢
300
gr verse gepelde
garnalen
▢
1
stengel
bleekselderij
▢
enkele
kervelplukjes
Instructies
Fond:
Maak de groenten schoon en breng ze ongesneden in gezouten water aan de kook, samen met de tijm, de laurier en de geplette peperkorrels.
Voeg er, als het water kookt, de kipkarkassen bij en laat de bouillon 45 minuten trekken.
Ontschuim en ontvet regelmatig.
Giet de bouillon door een zeef en laat haar afkoelen.
Snijd de groenten in dobbelsteentjes en vermeng ze met de tomatenpuree, de kruidenen een klein scheutje water.
Voeg de eiwitten toe en klop het geheel goed los.
Voeg er de fijngemalen, niet gepelde garnalen bij en giet er de gevogeltefond op.
Breng aan de kook en roer met een houten lepel zeer regelmatig, zodat de eiwitten niet verbranden.
Laat 50 minuten op laag vuur trekken (laat niet meer doorkoken en roer zeker niet meer; de koek, gevormd door de eiwitten, mag niet worden gebroken).
Zeef de bouillon door een vochtige neteldoek.
Snijd de garnituurgroenten in fijne dobbelsteentjes en kook ze in kokend gezouten water beetgaar.
Verfris ze en laat ze dan uitlekken.
Doe het garnituur en de gepelde garnalen in een voorverwarmde soepterrine.
Giet de consommé erover en voeg er de kervelplukjes bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Vis
/
Zeevruchten