Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Met twee onder een hoedje
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
deciliter
kippenbouillon
▢
2
deciliter
visbouillon
▢
4
rauwe
rivierkreeftjes
▢
1
ei
▢
1
eetlepel
erwtjes
▢
1
wortel
▢
20
gr gepelde grijze
garnalen
▢
2
plakjes diepvries
bladerdeeg
▢
zout
Instructies
Breng de kippenbouillon samen met de visbouillon aan de kook.
Trek de staartvin uit de rivierkreeftjes, zodat het darmkanaal is verwijderd.
Kook de kreeftjes ± 2 minuten in de bouillon en haal ze er dan uit.
Breek het ei en bewaar de eierdooier.
Klop het eiwit los en roer dit door de bouillon.
Laat de bouillon afkoelen en giet hem dan door een fijne zeef.
Blancheer de erwtjes in lichtgezouten water.
Schil de wortel, snijd hem in schijfjes, steek er met een uitsteekvormpje hartjes uit en kook die in lichtgezouten water beetgaar.
Vul 2 soepkommetjes met de koude geklaarde bouillon en verdeel er de wortelhartjes, de erwtjes en de garnalen over.
Leg tenslotte in elke kom 2 rivierkreeftjes die elkaar omhelzen.
Bestrijk de randen van de kommetjes met de bewaarde eierdooier en dek ze af met een plakje bladerdeeg.
Druk de zijkanten goed aan en kwast de oppervlakte in met de rest van de eierdooier.
Zet de soepkommen ± 15 minuten in een op 220°C voorverwarmde oven.
De soep is klaar zodra het deeg opgebold en krokant gebakken is.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Soep