Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bier en kaassoep
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
125
gr fijngehakte
ui
▢
100
gr fijngehakte
wortel
▢
4
eetlepels
boter
▢
5
eetlepels
bloem
▢
½
theelepel
paprikapoeder
▢
½
theelepel
mosterdpoeder
▢
33
cl
bier
▢
¼
liter
kippenbouillon
▢
500
gram
Cheddar
▢
¼
liter dikke
room
▢
¼
theelepel
tabasco
▢
popcorn
voor de garnering
Instructies
Fruit de wortel en de ui in de boter.
Roer de bloem erdoor en laat die 3-4 minuten zachtjes fruiten, maar niet
bruin worden.
Roer het paprikapoeder, mosterdpoeder, bier en de kippenbouillon erdoor.
Blijf roeren met een garde tot de soep glad is.
Voeg de kaas toe, breng de soep weer aan de kook, zet het vuur laag en
laat de soep 5-10 minuten sudderen.
Neem de soep van het vuur en spatel de room erdoor.
Voeg de tabasco toe en serveer de soep gegarneerd met popcorn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kaas
/
Soep