Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Belgische fondue met bier en abdijkaas
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
teentje
knoflook
▢
2
eetlepel(s)
maïzena
▢
1
flesje
witbier
(33 cl)
▢
200
gram
abdijkaas
(bijv. pere joseph)
▢
300
gram
belegen kaas
▢
1
theelepel
mosterd
▢
Extra nodig: kaasfonduepan (caquelon) met rechaud, fonduevorken
Instructies
Knoflook halveren en binnenzijde van fonduepan ermee inwrijven.
Maïzena oplossen in 4 eetlepels bier.
Rest van bier in pan schenken en aan de kook brengen.
Abdijkaas ontkorsten en in piepkleine blokjes snijden.
Vuur laag draaien en beide kaassoorten in gedeelten met houten lepel door warme wijn roeren, tot alle kaas gesmolten is.
Maïzenapapje en bosuitje door kaasmengsel roeren en nog 2-3 minuten zachtjes laten doorkoken tot fondue goed gebonden is.
Op smaak brengen met mosterd en peper.
Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip: Om te dippen: - blokjes zuurdesembrood (bijv. pain bûcheron) - halve blaadjes witlof - stukjes wortel - gesmoorde stukjes prei - gekookte mosselen (niet-vegetarisch) - grote garnalen (niet-vegetarisch) - blokjes of rolletjes ham (niet-vegetarisch).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fondue
/
Kaas
Land van herkomst
België
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch