Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Caribische rijstschotel (jambalaya)
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
scampi
(500 gram, diepvries)
▢
200
gram
chorizoworst
in blokjes
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
1
ui
▢
2
stengels
bleekselderij
in blokjes
▢
1
paprika
in stukken
▢
1
rode peper
in ringetjes
▢
200
gram
achterham
in grove stukken
▢
1
bakje
tomaat
in vieren
▢
300
gram
rijst
(langkorrel)
▢
500
ml
kippenbouillon
(van tablet)
▢
2
eetlepels
peterselie
fijngesneden
Instructies
Scampi ontdooien volgens gebruiksaanwijzing en pellen.
In braadpan chorizo in olijfolie op laag vuur uitbakken.
Chorizo op bordje scheppen.
Garnalen in bakvet van chorizo al omscheppend 2-3 minuten bakken, tot ze gaar en roze zijn.
Naast chorizo op bord scheppen.
In rest van bakvet ui, bleekselderij, paprika en rode peper 2-3 minuten bakken.
Ham, chorizo, tomaat en rijst erdoor scheppen en 1-2 minuten zachtjes bakken.
Bouillon erbij schenken en rijst afgedekt in 20 minuten gaarkoken.
Op smaak brengen met zout en veel peper.
Helft van scampi erdoor scheppen.
Rijstschotel in vier grote kommen scheppen en rest van scampi erover verdelen.
Peterselie erover strooien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst
/
Vis
Land van herkomst
Caribean