Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gigot d'agneau en croûte
lamsbout in deeg
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
lamsbout
▢
150
gram
champignons
▢
1
ei
▢
400
gram
bladerdeeg
▢
zout
▢
peper
▢
6
lamsniertjes
▢
150
gram
boter
▢
1
deciliter
madera
▢
1
takje
tijm
Instructies
Laat de slager heet been uit de bout verwijderen zonder het vlees open te snijden.
Snij de niertjes doormidden en haal het vlees uit het middelste deel weg.
Snij ze in kleine blokjes.
Verhit wat boter en bak ze 3 minuten.
Schenk de madera erover.
Snij de champignons in dunne plakjes.
Voeg ze bij de niertjes.
Voeg het takje tijm toe en wat zout en peper.
Laat nog even sudderen en laat dan afkoelen.
Vul de bout ermee en naai dicht.
Wrijf de bout in met wat boter.
Zet hem in een ovenvaste schaal in een oven van 220°C.
Haal hem na een kwartiertje uit de oven en laat afkoelen.
Droog af en rol geheel in bladerdeeg.
Bestrijk die met losgeklopt ei en zet weer gedurende 30 minuten in de oven.
Serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Lamsvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Frankrijk