Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Glace aux noisettes
hazelnotenijs
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
100
gram
suiker
▢
½
liter
melk
▢
1
vanillestokje
▢
200
gram
tomaat
▢
4
ei
▢
1
deciliter
slagroom
▢
20
suiker
Instructies
Maal de helft van de hazelnoten in de mixer fijn.
Doe de melk in een pan en breng ze aan de kook samen met het vanillestokje en het hazelnootpoeder.
Haal de pan van het vuur als de melk kookt en laat vanille en hazelnoot intrekken.
Klop de dooiers met de suiker tot de compositie lichtvan kleur en schuimig is.
Voeg dan onder voortdurend kloppen de melk toe en verwarm deze créme onder roeren op een zacht vuur tot hij dikker wordt.
Haal dan onmiddelijk van het vuur.
Verwijder het vanillestokje.
Laat volledig afkoelen.
Klop de slagroom stijf en meng door de compositie.
Doe in een vorm en vries in een vriezer stijf.
Hak als het ijs klaar is de rest van de hazelnoten grof.
Smelt de suikerklontjes tot caramel.
Voegde hazelnoten bij de caramel en schenk de hete caramel over het ijs.
Zet het ijs terug in de vriezer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
IJs