Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Boeuf Bourguignon van Mimskeuken.nl
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
5
plakjes
ontbijtspek
in kleine stukjes
▢
1
kg
sukadelappen
▢
25
gram
margarine
of een scheut olijfolie
▢
200
ml
rode wijn
▢
500
ml
kippenbouillon
▢
50
ml
ketjap manis
▢
50
gram
bloem
▢
3
teentjes
knoflook
geperst
▢
400
gram
tomaat
blik
▢
2
eetlepel(s)
verse tijm
gesneden
▢
peper & zout
▢
5
middelgrote
wortels
in stukken gesneden
▢
3
stengels
bleekselderij
in stukjes
▢
500
gram
krieltjes
▢
200
gram
champignons
gesneden
Instructies
Warm de olie of boter in een koekepan op en bak het ontbijtspek hier in tot het lekker knapperig is.
Schep het eruit en leg het in de slow cooker.
Bruin het vlees 2-3 minuten aan beiden kanten in dezelfde pan en leg het daarna in de slowcooker.
Giet de rode wijn in de pan en laat het reduceren.
Schraap alles van de bodem en zijkant van de pan in de rode wijn.
Voeg de bouillon beetje bij beetje toe, samen met de ketjap en tomaten.
Meng de bloem hier langzaam bij, al roerend met een garde.
Giet de saus over het vlees.
Voeg de knoflook, wortels, champignons, bleekselderij, tijm en aardappelen toe.
Roer het even goed door en zorg dat het vlees in het vocht ligt.
8-10 uur op laag.
Haal aan het einde van de gaartijd het vlees uit de pan en trek het uit elkaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Slowcooker
/
Vlees