Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Glace Nelusco
ijs Nelusco
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
gram
suiker
▢
1
liter
melk
▢
3
eetlepel(s)
cognac
▢
12
ei
▢
2
eetlepel(s)
oploskoffie
Voor de saus:
▢
250
gram
chocola
▢
4
eetlepel(s)
water
▢
50
gram
boter
Instructies
Klop de dooiers samen met de suiker tot de compositie licht en schuimig is.
Breng de melk aan de kook en voeg deze onder langzaam kloppen bij het eimengsel.
Zet dit op een een zacht vuur en verwarm onder voortdurend roeren tot de crème dikker wordt.
Haal dan de pan onmiddellijk van het vuur.
Los de koffie op in enkele eetlepels water en voeg deze samen met de cognac bij de crème.
Als de crème afgekoeld is vriezen we hem in een sorbetiére in.
Smelt voor de chocoladesaus au bain marie de stukken chocolade in het water.
Werk er van het vuur af de boter door.
De saus moet vloeibaar zijn.
Hou de saus au bain marie warm.
Schenk voor het serveren de warme saus over het ijs.
Serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
IJs
/
Nagerecht