Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chinese speklapjes
Dit gerecht heeft wat voorbereiding nodig
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
eetlepels
oestersaus
▢
3
eetlepels
donkere sojasaus
▢
2
eetlepels
zoete sojasaus
▢
3
theelepel
chilisaus
▢
600
gram
speklapjes
▢
2
eetlepels
honing
▢
1.25
dl
water
▢
½
theelepel
laos
conimex
▢
4
flinke tenen
knoflook
geplet
Ook nodig:
▢
Slowcoocker
Instructies
Meng 1 eetlepel oestersaus, 1 eetlepel van beide sojasausen en 1 theelepel chilisaus in een kom.
Snij de speklapjes in reepjes van ong. 1 cm breed en doe deze in het mengsel.
Laat minstens 1 uur marineren op kamertemperatuur.
Bak de spekjes uit in een koekenpan.
Haal het spek eruit als het bruin en knapperig is en doe het in de slowcooker.
Meng de rest van de oestersaus en sojasauzen, de honing, de galangawortel, knoflook en het water, roer goed door tot de honing is opgelost.
Giet dit over de spekjes heen. 4-5 uur op laag.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met bv rijst en lente-ui.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Slowcooker
/
Vlees
Land van herkomst
China