Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Shoarma Gorgonzola pizza van bladerdeeg
voor 2 personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
shoarma
kip, lams, varken, eigen keus
▢
2
rollen verse
bladerdeeg
▢
4
kleine
rode ui
2 gesnipperd, 2 in ringen
▢
2
paprika
in repen
▢
2
paprika
in repen
▢
3
teentjes
knoflook
geplet en klein gehakt
▢
2
tomaat
in blokjes
▢
2
eetlepel(s)
tomatenpuree
▢
100
gram geraspte
mozzarella
▢
150
gram
witte kool
▢
150
gram
gorgonzola piccante
in blokjes
▢
2
eetlepel(s)
shoarmakruiden
Instructies
Verwarm de oven vóór op 200 graden
Leg het bladerdeeg plat op een ovenplaat met bakpapier eronder en als je pizzaplaten hebt, leg je het deeg daarin met bakpapier eronder.
Zorg dat de randen iets omhoog staan.
Strooi ¾ van de geraspte mozzarella over de bladerdeeg bodems.
Was alles en zet alles gesneden en afgepast klaar (ik doe dat wel altijd omdat ik dat overzichtelijk en netjes vind koken).
Bak de shoarma zonder boter of olie in een pan een paar minuten aan op hoog vuur.
Blijf roeren.
Voeg de uiensnipper, knoflook, tomatenpuree en tomaat toe en bak nog een paar minuten op hoog vuur.
Doe dan de witte kool en de helft van de paprika’s en erbij en de shoarmakruiden.
Voeg dan de gorgonzola toe.
Roerbak dit op hoog vuur tot er geen vocht meer te zien is.
Verdeel het shoarma-gorgonzola mengsel over de bladerdeeg-pizza bodems.
Verdeel de andere helft van de paprika en de uienringen over de pizza’s en ¼ van de mozzarella.
Zet de pizza’s ongeveer 30 minuten in de oven (ik heb een elektrische oven dus de tijd kan verschillen als je een heteluchtoven hebt).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kaas
/
Pizza
/
Vlees