Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Arabisch gehakt met dadels
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
gram
gehakt
▢
zout
peper, nootmuskaat
▢
kruidnagel
▢
kaneel
▢
olijfolie
▢
150
gram
dadels
▢
¼
liter
bouillon
▢
1
blik
kikkerwten
uitgelekt
▢
1-2
eetlepels
citroensap
▢
1
theelepel
▢
50
gram
pistachenoten
▢
verse
peterselie
Instructies
Kruid het gehakt met zout, peper, nootmuskaat, kruidnagelpoeder en kaneel, vorm er
stuitergrote balletjes van en bak die in wat olijfolie bruin. Ontpit de dadels, snijd ze in
repen en voeg die met de bouillon, de kikkererwten, het citroensap en de suiker toe.
Stoof de gehaktballetjes 15 minuten zonder deksel op de pan.
Strooi er de pistachenoten en veel verse peterselie over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met pilafrijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vlees
Land van herkomst
Arabisch