Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Motanjen Khoreshe
Perzische vleesballetjes met vruchten
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
gehakt
▢
2
gesnipperde
ui
▢
¼
theelepel
zout
▢
peper
▢
4
eetlepels
olie
▢
½
liter
runderbouillon
▢
¼
kop
erwten
een nacht geweekt en daarna uitgelekt
▢
½
kop
amandelen
▢
½
kop
pistachenoten
▢
125
gram
gedroogde
gehakte abrikozen
▢
125
gram
gedroogde
gehakte pruimen
Instructies
Hak de amandelen en de pistaches niet te fijn.
Doe het gehakt, de ui, zout en peper in een kom.
Meng alles goed door elkaar en vorm van het mengsel balletjes.
Bak die in 2 eetlepels olie mooi bruin.
Doe de bouillon met de geweekte spliterwten erbij en breng het geheel aan de kook.
Zet het vuur lager en laat het afgedekt 40 minuten sudderen.
Verhit intussen nog 2 lepels olie in een koekenpan en bak de noten en de gedroogde vruchten lichtbruin.
Doe ze daarna bij de vleesballetjes en laat zonder deksel nog 40 minuten koken.
Breng het gerecht over op een voorverwarmde schaal en dien het op met rijst of gierst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vlees
Land van herkomst
Arabisch