Motanjen Khoreshe

Perzische vleesballetjes met vruchten
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt
  • 2 gesnipperde ui
  • ¼ theelepel zout
  • peper
  • 4 eetlepels olie
  • ½ liter runderbouillon
  • ¼ kop erwten een nacht geweekt en daarna uitgelekt
  • ½ kop amandelen
  • ½ kop pistachenoten
  • 125 gram gedroogde gehakte abrikozen
  • 125 gram gedroogde gehakte pruimen

Instructies

  • Hak de amandelen en de pistaches niet te fijn.
  • Doe het gehakt, de ui, zout en peper in een kom.
  • Meng alles goed door elkaar en vorm van het mengsel balletjes.
  • Bak die in 2 eetlepels olie mooi bruin.
  • Doe de bouillon met de geweekte spliterwten erbij en breng het geheel aan de kook.
  • Zet het vuur lager en laat het afgedekt 40 minuten sudderen.
  • Verhit intussen nog 2 lepels olie in een koekenpan en bak de noten en de gedroogde vruchten lichtbruin.
  • Doe ze daarna bij de vleesballetjes en laat zonder deksel nog 40 minuten koken.
  • Breng het gerecht over op een voorverwarmde schaal en dien het op met rijst of gierst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Land van herkomst Arabisch