Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bourekakia me kima
(rolletjes vleespastei)
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
450
gram
bladerdeeg
▢
250
gram
gehakt
▢
1
ui
▢
1
dl
witte wijn
▢
1
tomaat
▢
100
gram
geraspte kaas
▢
1
ei
▢
peterselie
▢
zout
▢
peper
▢
paneermeel
▢
2
eetlepels
olijfolie
Instructies
Bak de gesneden uien in de olie en voeg het gehakt toe.
Bak tot dit lichtbruin is, giet dan de wijn erover, voeg de tomaten, zout en peper toe.
Laat alles met gesloten deksel een half uur koken.
Bak nog even door om het meeste vocht te laten verdampen met open deksel.
Haal de pan van het vuur, voeg kaas, ei, peterselie en paneermeel toe en meng dit tot een stevige substantie.
Leg een deel van het gehakt op de plakjes bladerdeeg en vouw de zijkanten naar binnen, rol dan de plakjes op.
Leg de rolletjes op een ingevette bakplaat met de naad aan de onderkant.
Bestrijk ze met wat geklopt ei en laat ze ongeveer 45 minuten bakken in een oven op 220 graden Celcius.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vlees
Land van herkomst
Griekenland