Bourekakia me kima

(rolletjes vleespastei)
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Bak de gesneden uien in de olie en voeg het gehakt toe.
  • Bak tot dit lichtbruin is, giet dan de wijn erover, voeg de tomaten, zout en peper toe.
  • Laat alles met gesloten deksel een half uur koken.
  • Bak nog even door om het meeste vocht te laten verdampen met open deksel.
  • Haal de pan van het vuur, voeg kaas, ei, peterselie en paneermeel toe en meng dit tot een stevige substantie.
  • Leg een deel van het gehakt op de plakjes bladerdeeg en vouw de zijkanten naar binnen, rol dan de plakjes op.
  • Leg de rolletjes op een ingevette bakplaat met de naad aan de onderkant.
  • Bestrijk ze met wat geklopt ei en laat ze ongeveer 45 minuten bakken in een oven op 220 graden Celcius.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Land van herkomst Griekenland