Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Courgettemoussaka met noten
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
groene courgette
▢
1
gele courgette
▢
4
eetlepel(s)
olijfolie
▢
30
gram
boter
▢
1
grote
ui
▢
2
teentjes
knoflook
▢
3
tomaten
▢
zout
peper
▢
5
eetlepel(s)
paneermeel
▢
3
ei
▢
peterselie
▢
½
liter
béchamelsaus
▢
4
eetlepel(s)
gehakte ongezouten noten
Instructies
Snijd de courgettes in plakken van 1/2 cm dik.
Verwarm de olie in een diepe pan en bak de courgettes hierin lichtbruin.
Laat ze daarna in een met keukenpapier beklede vergiet uitlekken.
Verwarm de boter in een hapjespan en bak de gehakte ui met de kleingesneden knoflook hierin.
Voeg er de in parten gesneden tomaten, zout en peper aan toe en laat dit 10 minuten pruttelen.
Meng er van het vuur af 2 eetlepels paneermeel, de losgeklopte eieren en de fijngeknipte peterselie door.
Vet een ovenschaal van ± 32 x 22 x 5 cm met een beetje olie in en bestrooi met het overige paneermeel.
Leg een laagje courgette in de schaal en bedek dat met een laagje van het uitomaatmengsel.
Herhaal dit en zorg dat de bovenste laag uit courgette bestaat.
Meng de saus met de noten en vul de schaal hiermee.
Zet de schaal 45 minuten midden in een op 180°C voorverwarmde oven tot de moussaka goudbruin is gebakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er een tomatensalade met feta, olijven en komkommer bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
Land van herkomst
Griekenland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch